Mijn naam is Dick Claassen (1962). Ik heb lang in de GGZ als hulpverlener gewerkt. Toen ik in 2007 meer verdieping in mijn werk zocht liep ik vast. Ik besloot naar een gestalttherapeut te gaan. De therapie raakte me meteen door de optimistische visie: het geloof in groei en mogelijkheden van de mens.
Zelfacceptatie
De therapie maakte dat ik zicht kreeg op wat ik wilde (en niet wilde) in mijn leven. In het proces dat ik doormaakte ontdekt ik ook dat ik het lastig vond om mezelf te accepteren zoals ik was. Zelfacceptatie is dan ook het thema geworden dat me nog steeds bezighoudt en blijft boeien.
Verandering
Ik ben als procesbegeleider met veel plezier teams gaan ondersteunen in hun ontwikkeling naar meer zelfregie. Ik werd gespreksleider Moreel Beraad. Ik ben medewerkers en teams gaan trainen en coachen.
Opleidingen en trainingen
In 2008 besloot ik de opleiding tot gestalttherapeut te gaan volgen, bij de Nederlandse Stichting Gestalt (NSG). Ik sloot in 2012 de opleiding af met een scriptie waarin ik het thema acceptatie onderzocht (titel: ‘Hoe eenvoud zijn raadsel vindt. Gestalttherapie en acceptatie’). Ik ontving hiervoor de Siemens Lompa Prijs (prijs voor de beste scriptie van Nederland en Vlaanderen). Ik volgde diverse trainingen op het gebied van coaching, werken met koppels, diagnostiek, psychopathologie, Emotionally Focused Therapy (EFT) en gestaltopstellingen.
Beroepsvereniging
Ik ben gecertificeerd lid van de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT) en van de European Association for Gestalt Therapy (EAGT).
Beroepscode
Ik houd mij aan de ethische beroepscode. Mocht je een klacht hebben is het belangrijk om in eerste instantie je onvrede met mij te bespreken. Wanneer we er niet uitkomen kun je terecht bij de beroepsvereniging (NVAGT). Deze zal je een klachtenfunctionaris toewijzen en de klacht volgens het regelement van de vereniging behandelen. Voor meer informatie kijk op de website van de NVAGT.
Praktijk
Ik geef individuele therapie, relatietherapie en wandeltherapie.
Bijscholing
Ik neem deel aan een supervisiegroep en een intervisiegroep. Ik volg regelmatig bijscholing om zo de kwaliteit van mijn werk als therapeut te waarborgen.